Saturday, June 23, 2012

Birthday Along :)




baru-baru ni menyambut hari lahir anak sulung aku .. dah 12 tahun dah.. besar dah pon. tahun ni along pula busy dengan nak UPSR. ummi doakan yang terbaik untuk along. persiapan untuk hari jadi along, xdak lebih mana pun. sebab masing2 sibuk dengan hal2. so, macam biasa la, kek tu WAJIB ada lah.. tapi tahun ni kek beli ja.. jom kita tengok cket gambar2 sambutan hari jadi along. :)



happy birtday ! Along :)


Adik Qis dgn kek alongnya. 


kek hari jadi tahun ni 


okay. potong. n MAKAN . 

ok lah. takat ni dulu coretan aku.. nanti ada masa aku update lagi. :)
 

Wednesday, May 23, 2012

BiRtHdAy AnAk ---MaC 2012

20 mac lepas birthday anak perempuan aku.Anak2 pulak...tiap2 kali birthday nak minta 'ummi'buatkan kek.Tapi mesti kek yang lin2....tak mau kek yg dah biasa buat.Huh...dia org ingat 'ummi'ni pakar buat kek ke?Tak tau ke,'ummi'pandai buat tg kek je.Kadang2 tu...buat le jugak demi memenuhi permintaan anak2.Kali ni,birthday anak bongsu aku....beli je.Tak sempat nak buat.....sibuk siapkan tg kek tempahan kawan2.Maaf ya sayang....tahun dpn kiranya ada rezeki,ummi buatkan.Kalau tak,kita beli je ye.

Tepung kek utk RAMADHAN & SYAWAL.

Assalamualaikum..... HeLlO....HeLlO....hElLo.... Hmmm...dah hampir 5 bulan aku tinggalkan blog ni.Selain alasan sibuk menguruskan rumahtangga....anak2 sekolah....bla...bla...bla....alasan lain ialah ketandusan idea & ayat utk dititipkan disini.Aku ni bukanlah penulis 'tegar'.Cuma menulis bila ada masa terluang & menulis tanpa menyusun ayat sastera.Main tulis jer kata org :) Hari ini...kembali menulis disini kerana ada sedikit masa terluang dan juga kerana bnyk menerima call/sms dan email yg bertanyakan tentang 'tg.kek coklat'.Baru tersedar...sekrang dah pertengan Mei....tak lama lg muncul jun...kemudian July.Maka bermulalah episod persediaan utk berpuasa dan menyambut ketibaan 1 syawal.Untuk pengetahuan semua....tg kek masih dijual seperti biasa.Tetapi bagi memenuhi permintaan utk bulan ramadhan dan syawal,tempahan awal diperlukan.Untuk penghantaran...tempahan mestilah minimum 10 pack dan kos penghantaran akan dicaj mengikut kawasan.Bagi tempahan borong dan yg memerlukan penghantaran,deposit diperlukan.Anda blh sms/email terus kpd saya. Terima kasih kpd anda semua yg sudi menyokong dan masih menyokong usaha saya.Terima kasih sekali lagi.

Saturday, January 28, 2012




CNY baru ni...aku balik kg.Dah setengah tahun tak balik rasanya.Selalunya mood nak balik kg berkobar kobar.Tapi kali ni mcm 'kurang'sikit.Tak tau kat mana silapnya.Balik pun macam tak balik jer.Tak sempat nak sembang ngan mama & abah.Tak sempat jalan jalan mcm selalu.Tapi sempat le jugak singgah PEKAN RABU...membeli apa yang patut.Hari ni...aku dah ada kat KL semula.
Hari ni juga aku start 'kerja'.Almaklumlah....bila dah bnyk hari cuti...balik kg lagi....'bank'pun dah susut RM.Alhamdulillah rezeki Allah sentiasa ada.Aku sangat sangat berTERIMA KASIH kat sahabat aku yang satu ni.Sentiasa menyokong aku....sentiasa menolong perkenalkan 'produk'aku kat kenkawan dia....dan melalui dia jugalah 'produk'aku makin diketahui orang.
Suami juga bnyk 'berperanan'dalam usaha aku ni.Dia tak kisah perkenalkan produk aku pada kenkawan office.Terima kasih juga untuk suami aku atas susah payah dan sokongan yg diberi selama ini.Kadang2 aku teringat kata org tertentu...'alah....setakat sikit2 tu,baik tak payah,buang masa je'.Tapi pada aku biarlah sikit sikit daripada tak ada langsung.Daripada aku buang masa pada yang tak berfaedah....baik aku buang masa dengan cara ni....boleh gak tambah RM aku.Biarlah,masing masing ada cara dan pendapat sendiri.Apapun aku suka dengan cara aku sekarang.Semoga anda semua tak jemu memberi sokongan dan mendoakan yang terbaik keatas usaha ku ini.
Hmm....esok esok kita sambung lagi.Rasanya dah sampai masa utk tido.Berat mata memandang...berat lagi mataku nak buka.Selamat malam....